top of page
Barış Akademi Makedonya Danışmanlık Hizmetleri

TÜRK DİLİ VE EDEBİYAT FAKÜLTESİ

Türk Dili ve Edebiyatı'nın tarihi, Türklerin Orta Asya'dan göçleri öncesi döneme kadar uzanır. Eski Türk yazıtları ve destanları, Türk dilinin en eski örnekleri olarak kabul edilir. İslamiyet'in kabulü ile birlikte Türk edebiyatında İslami motifler de yer almaya başlamıştır. Osmanlı İmparatorluğu dönemi, Türk edebiyatında önemli bir dönemdir. Divan edebiyatı, halk edebiyatı, tasavvuf edebiyatı ve tarih edebiyatı gibi farklı türlerde eserler verilmiştir.


Türk Dili ve Edebiyatı, Türk kültürüne ve tarihine olan ilginin artmasıyla birlikte, günümüzde de önemini korumaktadır. Bu disiplinde yapılan çalışmalar, Türk dilinin yapısını, tarihini ve kullanımını anlamamıza, Türk edebiyatının zenginliğini keşfetmemize ve Türk kültürünü daha iyi anlamamıza yardımcı olmaktadır.


Türk Dili ve Edebiyatı bölümü ile geniş meslek kollarına kapı aralamak mümkün. Tercümanlık, yeminli tercümanlık, katiplik, tur rehberliği, dil öğretmenliği, edebiyat öğretmenliği ve daha birçok meslek grubuna dokunan Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne Makedonya da bulunan Goce Delchev Üniversitesinde herhangi bir sınav şartı bulunmadan ulaşabilirsiniz. Sadece lise diplomanız ve tarafımızca sizlere ileteceğimiz diğer belgeler ile kayıt olabilirsiniz.


Uluslararası Türk Dili ve Edebiyatı dersleri ve mavi diplomanız ile tüm Avrupa ülkelerinde mesleğinizi icra edebilirsiniz.


Türk Dili ve Edebiyat Fakültesi ve 4 senelik bir eğitim dönemi mevcuttur. Mavi diploma avantajı ile Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü tercih listenizde bulundurabilirsiniz.

Üniversite:

​Гоце Делчев универзитет (Goce Delchev Üniversitesi)

Eğitim Süresi:

4 Yıl

​Eğitim Dili:

Türkçe

Eğitim Maliyeti

Senelik ücret 1000 €’dur. 4 Taksit imkânı vardır.

Eğitim Şartları:


Lise Diploması ile danışmanlığımız tarafından sizlere iletilecek olan diğer evraklar...

Taksitlendirme:

İlk taksit: Birinci dönemin başı İkinci taksit: Birinci dönemin sonu Üçüncü taksit: İkinci dönemin başı Dördüncü taksit: İkinci dönemin sonu




Comments


bottom of page