top of page
Barış Akademi Makedonya Danışmanlık Hizmetleri

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

Diş hekimliği fakültesi, diş hekimliği mesleğine yönelik eğitim veren bir lisans programıdır. Bu programda öğrencilere, dişlerin yapısı ve fonksiyonu, ağız hastalıkları, diş çürümesi ve diş eti hastalıkları gibi konuların yanı sıra diş hekimliği tedavileri de öğretilir.


Diş hekimliği fakülteleri 5 yıl süren bir lisans programı sunarlar. Program boyunca öğrenciler, diş hekimliği mesleği için gerekli olan teorik ve pratik becerileri edinirler. Bunlar arasında diş hekimliği tedavilerini planlama, diş çekimi, dolgu, kanal tedavisi, diş protezi yapımı gibi işlemler yer alır.


Diş hekimliği fakültesine giriş için, genellikle üniversitelerin belirlediği bir sınavı geçmek gereklidir. Makedonya da bulunan Goce Delchev Üniversitesinde herhangi bir sınav şartı bulunmamaktadır. Sadece lise diplomanız ve tarafımızca sizlere ileteceğimiz diğer belgeler ile kayıt olabilirsiniz.


Diş hekimliği fakültesi mezunları diş hekimi olarak çalışabilirler. Ayrıca, diş hekimliği alanında uzmanlaşmak isteyenler ileri derecede eğitim alarak diş cerrahisi, periodontoloji, endodonti veya ortodonti gibi alanlarda uzmanlaşabilirler.


Uluslararası Diş Hekimliği dersleri ve mavi diplomanız ile tüm Avrupa ülkelerinde mesleğinizi icra edebilirsiniz.


İlk sene Makedonca hazırlık fakültesinde alacağınız dil eğitiminin ardından Diş Hekimliği bölümüne başlayabilirsiniz. Toplamda 1 sene hazırlık ve 5 sene fakülte eğitimi ile birlikte toplamda 6 senelik bir eğitim dönemi mevcuttur. Mavi diploma avantajı ile Diş Hekimliği bölümünü tercih listenizde bulundurabilirsiniz.


Üniversite:

​Гоце Делчев универзитет (Goce Delchev Üniversitesi)

Eğitim Süresi:

5 Yıl

​Eğitim Dili:

​Makedonca

Eğitim Maliyeti

Senelik ücret 1500 €’dur. 4 Taksit imkânı vardır.

Eğitim Şartları:


Lise Diploması ile danışmanlığımız tarafından sizlere iletilecek olan diğer evraklar...

Taksitlendirme:

İlk taksit: Birinci dönemin başı İkinci taksit: Birinci dönemin sonu Üçüncü taksit: İkinci dönemin başı Dördüncü taksit: İkinci dönemin sonu




Comentarios


bottom of page